Kategori: Yazılım
Tahta Olmadan Ders Anlatmak
Başlarken Önce Covid19 ve karantinalar sebebiyle evde ders yapmaya başladık. Sürecin teknoloji temelli olması da öğretmenleri farklı araçları denemeye teşvik etti. Wacom tablet satışlarının artması bunun bir örneği. Bir de işin yazılım boyutu var. Kendi açımdan tahtanın fiziksel sınırlarına tabi kalmadan farklı araçları derslerime uygulamak hem benim derslerdeki zaman yönetimimi iyileştirdi hem de öğrencilerin konularını…
Microsoft Fiyat Politikası
Onedrive’ın Kuveyt fiyatı 1.5 Dinar. Microsoft kampanya yapmış, yıllık öderseniz 20 Dinar. 2 Dinar zarardasınız sırf yıllık ödeme yaptığınız için. Müşteri hizmetlerine tek tek anlattım, bana tek başına Onedrive daha ucuz olduğunu anlattı. Benzer bir durum aile paketi için de geçerli. Aylık 2.5 Dinar olan üyeliğin yıllık bedeli ise 30 Dinar. Bir yılı peşin ödemenizde…
Markdown ile Not Tutma: Yeni Uygulamaların Keşfi
Kod Yazmadan İstatistik
Markdown kullanmaya devam
Kod yazmak istemeyenlere
Markdown: Not almanın zor hali
Not alırken işinizi çok kolaylaştıran çeşitli seviyelerde hem de iyi iş gören uygulamalar var (OneNote, Google Drive, Keep, Evernote, vs.). Hatta parantez içindeki listenin içinde Google Drive diğerlerinden bir tık daha önde. Bir de markdown kullanarak ile not alabileceğiniz Simplenote gibi bir uygulama var. Diyebilirsiniz ki madem bu kadar dertlisin niye kullanıyorsun? Çünkü R Not…
Linkedin'de Excel talep etmeye devam
Linkedin’de bir ara en sık karşılaştığım paylaşımların başında geliyordu bedavadan Excel dağıtımları. Kim olduğunu bile doğru düzgün bilmediğiniz birinin hazırladığı makrolarla dolu Excel dosyasına sahip olmak için herkes eposta adresini paylaşırdı. Eskisi kadar gözüme çarpmıyor artık ama yine de niyetin iyi olduğu görüşünde değilim. Microsoft Güvenlik İstihbartı (MSG) birimi Rus hacker grubu Dudear’in (TA505, Evil…
Not uygulaması olarak Google Drive
Bugüne kadar ana akım not uygulamalarının (Evernote, Onenote, Keep, SNotes) tamamını kullandım. Ana akımın Linux istemcisi düşmanlığı yüzünden Simplenote kullanıp markdown dilini de öğrendim çatpat. Kullandıklarım içinde en iyisi olarak Onenote’u söyleyebilirim. Sekmeler, bölmeler, tablolar, vb. bir sürü özelliği ile benim aradığıma yakın bir araç olarak işimi gördü birkaç ay. Ancak hiçbirinde aradığımın tamamını bulamadım.…
Gutenberg, WP, GC
Matbaanın mucidi kimdir? Johannes Gutenberg. Neden böylesine önemli? İcadı dünyayı değiştirdi. Yani? Kitap önemli. WordPress uzun zamandır üzerinde çalıştığı Gutenberg editörünü yayınladı. Yeni ya. Adı çok havalı ya. İlla kullanmak lazım. İşin için bloklar, legolar girince yeni bir temaya gerek duydum ben de. WordPress’in iddiasına göre tamamiyle blok uyumlu olan 2019 temasını kullanmaya başladım. Son…