Mayıs’tan Kasıma

Table of Contents

En son paylaşımı 3 Mayıs’ta yapmışım. O günden geldiğimiz Kasım’ın sonuna kadar birçok şey yapmışım. Ne onları anlatabildim, ne de paylaşmak istediklerimi yazabildim.

Bu dönem itibariyle yayınlarıma biraz ara verdim. Kurumsal finans veya finansal raporlama konularına biraz kalmak istiyorum. Yaptığım çalışmaları biraz daha kriptovarlık ürünleri üzerine yapmayı düşünüyorum. Bu sene yaklaşık 250 kriptovarlığın tanıtım yazısını (whitepaper) okudum. Bunlarda gördüklerimi, nelerin risk faktörlerini olduğunu, nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştıracağım. Açıkçası okuduğum 250 yazının kağıt artığı (wastepaper, İngiliççe espiri) olduğunu söylemek isterim. Kriptovarlıkların regülasyondan uzak olma hayalleri Ponzileşme imkanlarını daha da arttırmış gördüğüm kadarıyla. Ortada bir şirket yok, kiminle iletişime geçileceğine dair ibareler yok ama “güvenli yatırım” iddiaları birçoğunda var. Öbür taraftan biraz daha vaka esaslı biraz çalışmalara yönelmek için de bir yönlendirme olacak benim için.

Bu yıl tamamlamayı düşündüğüm üç makalem. Onlar bittikten sonra çalışmalarımda ve yazılarımda uygulamaya dönük işler yapmak istiyorum. Her şeyin hayırlısı olsun.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir