[T][U]FRS cezalandırır mı?

Table of Contents

Cevap veriyorum: Evet. Bunu da açık açık, gözünüze soka soka yapmaz. Basit bir yöntemi vardır: Kötü çalışan bir bilgi sistemi. Sadece kullandığınız ERP’nin markası veya sizin geliştirmelere ne kadar para saçtığınız değil. Aynı zamanda iç kontrol sisteminiz de bilgi sisteminin en temel parçasıdır. Pozisyon almadan dövizle işlem yapmanızla, hangi akla hizmet iktisap ettiğiniz makinenizle veya satamayıp depolara yığındınız stoklar ile cezalandırır TFRS.

Halka açılmaya karar vermiş belirli büyüklükte bir işletme iseniz kur farklarına karşı kendinizi korumayı bilmiyorsanız kabahatli olan TFRS değildir. Küçük yatırımcının birikimine sahip çıkamayacaktınız madem niye halka açıldınız? Bir işin finansal detaylarına haiz değildiniz, niye işe başladınız? “Kervan yolda düzülür” yaklaşımı ile size emanet edilen kıt kanaat biriktirilmiş tasarruflara zarar verme hakkını kendinizde nasıl görürsünüz? Bir vatandaşın tasarruflarına talip olan her işletme, Türkiye’de haliyle de inşaat sektörü, için geçerlidir bu sözlerim.

“Türkiye krizler ülkesidir, kurdan sebep bizi zarara sokmayın” yaklaşımı yeni döviz krizlerine ortam hazırlamaktır. İçinde bulunduğunuz ortamın şartlarına ayak uyduramıyorsanız, yaşadığınız her krizden ders çıkartamamışsanız  ve finansal disiplini düstur edinmediyseniz kabahatli olan artık sizsinizdir, sistem değil.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir